Jurnal de Calarie

Home

Jurnal de Calarie

Te invitam sa faci un pas in plus in lumea fascinanta a cailor urmand

Programul de Formare in Calarie al Federatiei Romane de Turism Ecvestru (FRTE).

Programul de Formare in Calarie are loc in toate centrele ecvestre membre in Federatia Romana de Turism Ecvestru (FRTE), iar centrul de echitatie Potcoava Mountain Hideaway este membru al Federatiei, asa ca te invitam sa intri in acest program chiar in cadrul centrului nostru de echitatie.

Accesarea Programului de Formare in Calarie presupune:

  • inscrierea ca membru calaret in FRTE (presupune achitarea taxei de 150 lei/persoana/an)
  • primirea unui Jurnal de Calarie (oferit Bonus in primul an)  – instrument ce iti sta la dispozitie si te ajuta sa iti urmaresti progresul
  • obtinerea Diplomelor de Calaret si Diplomelor de Cavaler, etapa dupa etapa, in functie de performante (citeste mai departe pentru detalii)

Programul de Formare in Calarie este disponibil exclusiv pentru calaretii care sunt membri in cadrul FRTE si este aplicabil exclusiv in cadrul centrelor ecvestre membre FRTE.

Ce este Jurnalul de Calarie?

Jurnalul de Calarie este un instrument care te va insoti in toate calatoriile tale calare, pentru ca in el iti vei documenta toate experientele pe care le vei avea, dar mai ales progresele pe care le vei face de la o lectie sau de la o plimbare la alta.

Vei primi Jurnalul de Calarie:

  • odata cu inscrierea ca membru calaret in FRTE,
  • fie optand pentru un pachet de initiere in calarie organizat de Potcoava ce include atat inscrierea ca membru calaret in FRTE, cat si acest Jurnal.

Cum sa folosesti Jurnalul de Calarie?

  • Ia-l cu tine de fiecare data cand mergi la calarie.
  • Noteaza in el la finalul lectiei sau al plimbarii toate lucrurile pe care le-ai invatat, impreuna cu instructorul sau ghidul cu care ai realizat activitatea calare.
  • Poti nota in Jurnal si ce iti propui sa inveti data viitoare.
  • La final, instructorul (sau ghidul) iti va valida oficial experienta prin a lui semnatura insotita de stampila centrului de echitatie.

Motive pentru te inscrie in Programul de Calarie

  • inveti calarie si iti monitorizezi singur progresul
  • discuti cu instructorul/ghidul punctual la fiecare lectie/plimbare calare despre performantele realizate si despre ce mai poti invata mai departe
  • urmezi pasii pentru a trece prin cele 2 cicluri de formare si obtii toate cele 6 diplome disponibile (Diploma de Calaret de Bronz, Calaret de Argint, Calaret de Aur, Cavaler de Bronz, Cavaler de Argint, Cavaler de Aur)
  • Discount 10%*: Atunci cand vei obtine Diploma Calaret de Aur din cadrul Programului de Formare in Calarie al FRTE, vei beneficia de un discount de 10%* la activitatile de calarie la centrele membre FRTE, in baza acestui jurnal.
  • Daca ai obtinut toate cele sase diplome si doresti sa-ti continui calatoria, te poti inscrie la cursurile profesionale puse la dispozitie de FRTE.

* Discountul de 10% nu se cumuleaza cu alte promotii si nici nu se aplica in cazul ofertelor si pachetelor speciale (ex. tabere de echitatie).

Programul de Formare in Calarie al Federatiei Romane de Turism Ecvestru (FRTE)

Programul de Formare in Calarie are loc in toate centrele ecvestre membre in Federatia Romana de Turism Ecvestru, iar centrul de echitatie Potcoava Mountain Hideaway este membru al Federatiei.

Programul de Formare in Calarie este organizat in 2 cicluri si 6 etape.

Primul ciclu are 3 etape – Calaret de Bronz, Calaret de Argint si Calaret de Aur – si contine notiuni generale, teoretice si practice, despre calaria de agrement practicata in manej.

Cel de-al doilea ciclu are 3 etape – Cavaler de Bronz, Cavaler de Argint si Cavaler de Aur – si continua aprofundarea cunostintelor despre calaria de agrement practicata in manej si introduce notiuni despre calaria in natura.

Programul de Formare in Calarie ia in calcul stadiile de dezvoltare ale calaretului incepand din copilarie, iar ritmul de progresare poate varia de la un calaret la altul, in functie de varsta si de frecventa cu care merge la calarie.

Evaluarea si obtinerea diplomelor

Fiecarei etape ii corespunde o diploma pe care o poti obtine trecand cu bine printr-o evaluare care se poate realiza fie in cadrul unei lectii, fie in cadrul unei sedinte speciale de tip examen.

Centrul ecvestru la care ai fost evaluat iti va emite diploma aferenta nivelului pe care il ai la momentul respectiv si va completa rubricile aferente in prezentul jurnal.

Ulterior, reprezentantul centrului va fi responsabil cu actualizarea nivelului tau in baza de date a FRTE.

(Daca ai obtinut toate cele sase diplome si doresti sa-ti continui calatoria, te poti inscrie la cursurile profesionale puse la dispoziție de FRTE.)

Important!
Programul de Formare in Calarie se desfasoara exclusiv in cadrul centrelor ecvestre membre in cadrul Federatiei Romane de Turism Ecvestru (FRTE), iar evaluarile pot fi realizate exclusiv de catre profesionistii autorizati de catre FRTE avand una dintre urmatoarele specializari:

  • Monitor Echitatie de Agrement,
  • Instructor Echitatie de Agrement,
  • Ghid Acompaniator Turism Ecvestru,
  • Ghid Turism Ecvestru.

Despre FRTE (Federatia Romana de Turism Ecvestru)

FRTE  este o organizatie non-guvernamentala independenta, infiintata in 2017 la initiativa unui grup de asociatii si centre ecvestre, din dorinta de a crea standardele de calitate necesare industriei calariei de agrement si a turismului ecvestru in Romania.

FRTE este recunoscuta de Guvernul României ca unica organizatie care reglementeaza activitatea de turism ecvestru in Romania si la nivel international de Federatia Interationala de Turism Ecvestru (FITE) si Grupul International de Calificari Ecvestre (IGEQ), ai caror membri am devenit in 2019.

Scop FRTE

Scopul FRTE este saa puna Romania pe harta Europei ca destinatie de top pentru turismul ecvestru.

Acest lucru insa nu se poate realiza in lipsa unei industrii sanatoase la care si-a propus sa lucreze prin rezolvarea urmatoarelor aspecte:

  • Crearea standardelor calariei responsabile privind siguranta calaretilor si bunastarea calului aplicabile calariei de agrement si turismului ecvestru in Romania.
  • Crearea unui sistem national de invatare si monitorizare a calaretilor in domeniul calariei de agrement si al turismului ecvestru.
  • Cresterea standardelor de calitate ale centrelor ecvestre care activeaza in domeniul calariei de agrement si al turismului ecvestru.
  • Crearea de standarde ocupationale necesare industriei calariei de agrement si turism ecvestru.
  • Crearea de cursuri si certificari acreditate in industria calariei de agrement si turism ecvestru.
  • Crearea unui sistem de asigurari profesionale pentru centrele ecvestre si profesionisti.

Calaria responsabila

Iubim caii, iubim natura, dar probabil cel mai mult iubim sa descoperim Romania din saua calului, de aceea incurajam practicarea calariei de agrement in randul iubitorilor de cai, insa nu oricum, ci intr-un mod responsabil.

Principiile in care credem si pe care ne bazam in activitatea zilnica a noastra si a membrilor nostri sunt siguranta calaretului si bunastarea calului.

Call Now Button