Povestea noastra

Home

Povestea noastra

Potcoava este o poveste de familie, despre dor de orizonturi larg deschise, iarba verde, padure frematanda, animale blande, miros de fan abia cosit, de fructe parguite. Este o afacere de familie care doreste sa ofere atat adultilor cat si copiilor o cale de reintoarcere la un ritm de viata mai apropiat de cel al naturii, un spatiu in care agitatia si nelinistea sa fie inlocuite cu emotie si incredere in sine si in viitor, tehnologia sa fie inlocuita cu interactiunea directa.

De ce centru ecvestru si nu altceva poate mai traditional?

Iubim caii si ne-am descoperit pe noi insine mai bine in interactiunile cu ei. Am hoinarit de-a lungul anilor pe la multe centre ecvestre din tara si strainatate si la un moment dat am stiut cum arata locul pe care dorim sa il cream.

In septembrie 2008 am petrecut un weekend calare la Mihnea Virgolici la Cross Country Farm si la final imi amintesc ca i-am spus ca intr-o zi o sa am si eu un loc ca al lui, poate chiar mai fain! Asa am pornit ideea de a da viața unui spatiu in care oamenii sa vina cu drag sa calareasca si sa se relaxeze.

Am cautat locul perfect pentru a-mi pune in aplicare ideea. Acesta trebuia sa indeplineasca mai multe criterii: sa fie aproape de Bucuresti, undeva la munte, insa la un munte usor de strabatut calare, nu unul plin de abrupturi stancoase, sa fie intr-o zona mai putin cunoscuta din punct de vedere turistic si accesul sa nu se faca din DN1 sau din autostrada A1.

In urmatoarele 6 luni am colindat in fiecare sfarsit de saptamana diferite sate din Subcarpati: am pornit de la urcarea spre Transfagarasan si am ajuns pana la Lepsa. Ca un facut, intr-o noapte tarzie am ajuns la Runcu.

Era o noapte foarte intunecata, nu se vedea nimic. M-am cazat intr-o pensiune undeva pe vale si m-am trezit cu un sentiment foarte bun ca asta e locul. Am facut cateva plimbari si m-am convins ca este ceea ce cautam.

Din acel moment lucrurile s-au legat foarte repede, in 3 saptamani alesesem terenul. In 2010 am scris un proiect pentru finantare europeana, proiect ce a fost aprobat un an mai tarziu, constructia urmand sa inceapa in 2013.

Ce rasa de cai sa folosesc?

Pe durata constructiei, a trebuit sa ne hotaram ce rasa de cai vrem sa avem la Potcoava.

Timp de un an am vizitat diverse herghelii din Romania si centre de echitatie din mai multe tari europene in cautarea “calului perfect”. Imi doream un cal de munte, frumos la infatisare, potrivit pentru cei ce sunt la inceput si in acelasi timp suficient de iute incat sa placa si unor persoane cu experienta in ale calariei.

Dupa ce am vazut lipitanul, hutulul, semi-greul romanesc si inca alte cateva rase, m-am hotarat la Haflinger, rasa care intruneste toate conditiile dorite de mine: este un cal de munte din regiunea Tirol, are o statura relativ mica (1,50 m la greaban), potrivit pentru incepatori – cat sa nu te sperii cand urci prima data pe cal – si are performante foarte bune – nu se impiedica, nu aluneca, merge foarte bine pe pante abrupte . In plus, are un strop de sange de arab in el lucru care il face suficient de iute daca vrei sa alerge si sa parcurga distante lungi.

La final de 2015 cand totul a fost gata – centrul de echitatie si pensiunea cu un spatiu exterior foarte generos – “Potcoava” si-a deschis portile.

Astazi Potcoava este deja cunoscuta in randul iubitorilor de cai precum si a celor care iubesc sa fie aproape de natura si au curiozitate legata de cai. In plus, familiile cu copii sunt din ce in ce mai prezente la diversele tabere tematice pe care le organizam sau ne viziteaza pentru a petrece o dupa amiaza sau un weekend departe de agitatia orasului.

Ce reprezinta Potcoava pentru mine?

Potcoava este despre a trai frumos, in tihna, in apropierea padurii, in compania cailor. Imi doresc ca pe viitor sa fie un loc de referinta pentru turismul ecvestru, pentru caii tratati ca si parteneri si oamenii sa vina cu drag sa incerce activitatea asta relativ noua in Romania.

Din 2016, impreuna cu familia mea, sotia mea Silvia si cei 3 copii, m-am stabilit la Potcoava, astfel incat ne puteti intalni prin curte sau in restaurant atunci cand ne vizitati. Suntem dornici sa aflam ce putem face diferit, mai bine, mai mult, mai putin, ca sa va simtiti in largul dvs la noi, asa ca nu ezitati sa ne abordati.

Pana cand ne vom intalni la Potcoava, ma puteti contacta la adresa de email ionut@potcoava.ro

sau pe adresele noastre din social media:
Facebook, LinkedIn , Instagram

Ionut Popescu 

Gazda dumneavoastra, proprietar Potcoava

Call Now Button