Rezervari: +4 0741 600 900 | contact@potcoava.ro | Rezerva acum!

Povestea Potcoava

Home

Povestea noastra

Povestea noastra

“In septembrie 2008 am petrecut un weekend calare la Mihnea Virgolici la Cross Country Farm si la final imi amintesc ca i-am spus ca intr-o zi o sa am si eu un loc ca al lui, poate chiar mai fain! Asa am pornit ideea de a face un loc in care oamenii sa vina cu drag sa calareasca” povesteste Ionut Popescu, proprietarul “Potcoava” si sufletul acestui loc.

Plecand de la aceasta vizita si de la hotararea luata in acel moment, Ionut a cautat locul perfect pentru a pune in aplicare ideea sa. Locul trebuia sa indeplineasca anumite criterii care la o prima vedere pot da batai de cap: trebuia sa fie aproape de Bucuresti, undeva la munte, insa la un munte lin, fara piatra, sa fie intr-o zona mai putin cunoscuta din punct de vedere turistic si sa nu aiba acces din DN1 sau din autostrada.

In urmatoarele 6 luni Ionut a colindat weekend de weekend diferite sate din Subcarpati: a pornit de la urcarea spre Transfagarasan si a ajuns pana la Lepsa. Ca un facut, intr-o noapte tarzie a ajuns la Runcu.

Nu se vedea nimic. M-am cazat intr-o pensiune undeva pe vale si m-am trezit cu un sentiment foarte bun ca asta e locul. Am facut cateva plimbari scurte stanga – dreapta, m-am convins ca aici este locul pe care il caut si l-am sunat pe fratele meu si i-am zis “Gata, am gasit! Suntem in regula. Putem trece la achizitie de teren!

Din acel moment lucrurile s-au legat foarte repede, in 3 saptamani alesese terenul si trecea la faza de antecontract. Este bine de mentionat faptul ca la momentul respectiv Ionut nu avea niciun ban pentru a duce la bun sfarsit planul sau, ci avea doar un vis: acela de a crea un loc in care oamenii sa vina cu drag sa invete sa calareasca si sa se bucure de natura la ea acasa.

Si-a propus sa isi indeplineasca visul si a preferat sa trateze lipsa banilor ca pe o resursa pe care nu o avea inca si urma sa indentifice resursele potrivite intre timp. In 2010 a scris un proiect pentru finantare europeana, proiect ce a fost aprobat un an mai tarziu, constructia urmand sa inceapa in 2013.

In paralel cu toate acestea, pe Ionut l-a preocupat activ intrebarea:

Ce rasa de cai sa foloseasca?

Timp de 1 an a vizitat diverse herghelii din Romania si centre de echitatie din mai multe tari europene in cautarea “calului perfect”. Isi dorea un cal de munte, frumos la infatisare, potrivit pentru cei ce sunt la inceput si in acelasi timp suficient de iute incat sa placa si unor persoane cu experienta in ale calariei. Dupa ce a vazut lipitanul, hutulul, semi-greul romanesc si inca alte cateva rase, s-a hotarat la Haflinger, rasa care intruneste toate conditiile dorite de el: este un cal de munte din regiunea Tirol, are o statura relativ mica (1,50 m la greaban), potrivit pentru incepatori – cat sa nu te sperii cand urci pe un cal atat de mic – si are performante foarte bune – nu se impiedica, nu aluneca, merge foarte bine pe pante abrupte . In plus, are un strop de sange de arab in el lucru care il face suficient de iute daca vrei sa alerge si sa parcurga distante lungi.

La final de 2015 cand totul a fost gata – centrul de echitatie si pensiunea cu un spatiu exterior foarte generos – “Potcoava” si-a deschis portile.

Astazi Potcoava este deja cunoscuta in randul iubitorilor de cai precum si a celor care iubesc sa fie aproape de natura si au curiozitate legata de cai. In plus, familiile cu copii sunt din ce in ce mai prezente la diversele tabere tematice care au loc aici precum si pentru a petrece o dupa amiaza sau un weekend departe de agitatia orasului.

Ce reprezinta Potcoava pentru mine?

Potcoava este despre a trai frumos, in tihna, in apropierea padurii, in compania cailor. Imi doresc ca pe viitor sa fie un loc de referinta pentru turismul ecvestru, pentru caii tratati ca si parteneri si oamenii sa vina cu drag sa incerce activitatea asta relativ noua in Romania

Ionut Popescu

Ionut a lasat Bucurestiul deoparte si s-a mutat alaturi de sotia sa Silvia si cei trei copii aici, la Potcoava. Asa ca atunci cand ajungi pe la noi sa stii ca il poti cunoaste pe Ionut si ii poti asculta povestile. Are o multime de spus!

Call Now Button