Am cautat locul perfect pentru a-mi pune in aplicare ideea. Acesta trebuia sa indeplineasca mai multe criterii: sa fie aproape de Bucuresti, undeva la munte, insa la un munte usor de strabatut calare, nu unul plin de abrupturi stancoase, sa fie intr-o zona mai putin cunoscuta din punct de vedere turistic si accesul sa nu se faca din DN1 sau din autostrada A1.
In urmatoarele 6 luni am colindat in fiecare sfarsit de saptamana diferite sate din Subcarpati: am pornit de la urcarea spre Transfagarasan si am ajuns pana la Lepsa. Ca un facut, intr-o noapte tarzie am ajuns la Runcu.
Din acel moment lucrurile s-au legat foarte repede, in 3 saptamani alesesem terenul. In 2010 am scris un proiect pentru finantare europeana, proiect ce a fost aprobat un an mai tarziu, constructia urmand sa inceapa in 2013.
Pe durata constructiei, a trebuit sa ne hotaram ce rasa de cai vrem sa avem la Potcoava.
Timp de un an am vizitat diverse herghelii din Romania si centre de echitatie din mai multe tari europene in cautarea “calului perfect”. Imi doream un cal de munte, frumos la infatisare, potrivit pentru cei ce sunt la inceput si in acelasi timp suficient de iute incat sa placa si unor persoane cu experienta in ale calariei.
Dupa ce am vazut lipitanul, hutulul, semi-greul romanesc si inca alte cateva rase, m-am hotarat la Haflinger, rasa care intruneste toate conditiile dorite de mine: este un cal de munte din regiunea Tirol, are o statura relativ mica (1,50 m la greaban), potrivit pentru incepatori – cat sa nu te sperii cand urci prima data pe cal – si are performante foarte bune – nu se impiedica, nu aluneca, merge foarte bine pe pante abrupte . In plus, are un strop de sange de arab in el lucru care il face suficient de iute daca vrei sa alerge si sa parcurga distante lungi.
La final de 2015 cand totul a fost gata – centrul de echitatie si pensiunea cu un spatiu exterior foarte generos – “Potcoava” si-a deschis portile.
Astazi Potcoava este deja cunoscuta in randul iubitorilor de cai precum si a celor care iubesc sa fie aproape de natura si au curiozitate legata de cai. In plus, familiile cu copii sunt din ce in ce mai prezente la diversele tabere tematice pe care le organizam sau ne viziteaza pentru a petrece o dupa amiaza sau un weekend departe de agitatia orasului.