Haidook Experience

“Haidook Experience” este un program conceput pentru cei care au experienta vasta in echitatie. Noi credem ca este cel mai frumos si complet program de calarie pe care il oferim la Potcoava insa te lasam sa decizi daca iti este potrivit sau nu.

Tura calare “Haidook Experience” va fi aproape ca pe timpuri. Locul de dormit va fi la stana, in mijlocul naturii, iar mancarea pe care o vom avea la dispozitie va fi cea de la ciobani. Promitem o tura autentica despre care vei povesti multi ani de aici inainte!

Tura calare parcurge fostul drum al granicerilor – intre Runcu si Bran se trecea in Ardeal. Legenda spune ca “drumul granicerilor” sau “ vechiul drum de trecut in Ardeal” mai este cunoscut ca si “Drumul Domnesc” sau “Plaiul Domnesc”. In acele vremuri nu exista posibilitatea construirii de drumuri prin vale asa ca acestea se parcugeau pe crestele muntilor. Ei bine, in tura calare “Haidook Experience” si noi vom face la fel!

Legenda mai spune ca in zona aceasta si-ar fi facut veacul Haiducul Radu Anghel (cunoscut dupa cantecul “Radu mamii Radule ”): haiduc pentru unii si hot pentru altii Radu Anghel a ramas in legendele muntenilor mai ales datorita zvonurilor legate de o comoara ascunsa in una din pesterile de aici. Nu stim daca vom gasi comoara insa vom afla o multime de povesti cu si despre haiduci pe toata perioada experientei calare.

Cea mai frumoasa experienta pentru cine vine calare intr-o astfel de tura este viata salbatica. Pe parcurs sigur vom intalni reprezentanti ale faunei salbatice mari : urs, cerb, mistret in mediul lor natural. Si cocosul de munte este prezent in aceasta zona asa ca depinde daca avem noroc sa il vedem si pe el.

Haidook Experience

Tarif: disponibil la cerere

Pachetul se adreseaza exclusiv celor care urmeaza Programul de Formare in Calarie al Federatiei Romane de Turism Ecvestru (FRTE) care detin Jurnalul de Calarie si care au parcurs deja ambele cicluri de formare si au primit certificarea de “Cavaler de Aur”. Detalii despre acest program gasesti aici.

Pachetul include:

  • 1 cal dedicat pentru toata perioada (2 zile)
  • ghid calare partea Potcoava
  • 1 noapte de cazare la cort / stana
  • mesele pe perioada calatoriei (sub forma de picnic sau la stana)

Disponibilitate: pachetul este disponibil, cu programare in prealabil, numai pe perioada verii si este deschis unui numar de maxim 6 persoane/tura. Detaliile legate de perioada si durata exacta se stabilesc la cerere. Pachetul este disponibil numai pentru calareti (adulti) cu experienta in calarie.

Call Now Button